Sosiale arrangementer

Mandag

18.00

Champagnemottakelse på Ostehuset, Domkirkeplassen. I restaurantens vinbar har vi en uformell sammenkomst hvor vi treffer gode kolleger. Ostehuset holder til i stilige, historiske og vernede lokaler. Lokalene tidligere huset Norges Bank, senere for NOKAS, og var i 2004 åsted for NOKAS –ranet.
Musikalsk innslag ved duoen Søster. Gruppen Preacherman`s daughter gav ut to plater i starten av 2000-tallet, men så Sandnes-bandet gikk i oppløsning. Nå er grunnstammen tilbake, ved søstrene Kari Grethe Hjorhaug Gallaher og Marit Hjorthaug Andersen. Smakebit ligger på Spotify med tittel på singel «Hørre du meg nå». Kari Grethe Hjorthaug Gallaher er psykiater ved Jæren DPS. Vi tror og håper duoen skaper god og avslappende stemning.Arrangementet, inkludert minikonsert, drikke og snacks, er gratis.

19.30.

2 retters middag på Konferansehotellet

Tirsdag

18.00

BGE Contemporary Art Projects
BGE Contemporary Art ble først etablert våren 2014, av Stavanger basert entreprenør og eiendomsutvikler Eli Ertvaag sammen med Kim Brandstrup og Marit Gillespie, eiere av Galleri Brandstrup i Oslo. I utgangspunktet fokuserte galleriet stort sett på oppdrags- og områdespesifikke kunstverk, i tillegg til å vise sporadiske utstillinger av innbyggere på galleriet, som ligger i Engelsminnegata 17, 5-6 minutter å gå fra konferansehotellet. Her får vi en privat omvisning på galleriet og får også med utstilling av Bjarne Melgaard. Her blir det også servert litt sprudlende

Onsdag

19.30

19.30 Aperitif

20.00 Festmiddag

Festmiddag på Konferansehotellet. Dette pleier å være et sosialt høydepunkt under Konferansen. Det blir servert en 3-retters middag med drikke til maten. Av program kan vi nevne musikk av bluegrassorkesteret Framifrå fra Sandnes og omegn. I gruppen spiller blant annet Arne Thomas Solli Slaatebræk, psykiater ved Sola DPS.

Videre vil det bli vist en oppfølger til filmen «Psykiateren- idiot eller superhelt» https://youtu.be/HrqtvNUv4mo vist ved Psykiatriveka i Stavanger i 2015. Litt om oppfølgeren: Artikkelen fra Dagens medisin om at psykiatere er mindre sexy, morsomme og intelligente er ikke tilbakevist offentlig. Mange psykiatere opplever å være i en dyp identitetskrise, uten å finne oppmuntringer i forskning eller opinionsundersøkelser. Jobben kan gå ut over privatlivet, og vi møter ektemenn som må gå i terapigruppe fordi de er gift med psykiatere. Dokumentaren avdekker enkelte forløsende grep i terapirommet som gjør at psykiatere blomstrer som fagpersoner og i privatlivet. Vi møter Marianne Bjørkholt og Kristin Jørstad Fredriksen med gjester: Erik Johnsen, Fredrik Walby, Per Vaglum, ektemenn til psykiatere, Aina Frøytlog Nordahl samt andre kjente ansikt.

Torsdag

18.00

Mat og bokbad på Matmagasinet. Matmagasinet er et historisk flott bygg beliggende i Ledaalparken få minutters gange fra konferansehotellet.Nydelig mat og drikke serveres kl 18.00, selve bokbadet starter ca kl 19.00.Vi møter forfatter Martin Tesli i samtale med Sigmund Karterud. Debutromanen «Det merkelige tilfellet Leira og doktor Didriksen» har blitt beskrevet som følger:

En fortelling om to moderne menneskers møte med middelalderen eller kanskje en fortelling om en reise inn i deres egen psyke.To svigerbrødre våkner opp i skogen ved Oslofjorden etter en fuktig kveld med opphetet debatt. Sivilisasjonen slik de kjenner den er forsvunnet. Snart dukker to kuttekledte munker opp og ror dem over til Hovedøya, hvor de avhøres av en tyrannisk abbed med inkvisitoriske spørsmål. Slik begynner Leira og Doktor Didriksens reise gjennom Norge og Europa i tiden før reformasjonen i en psykose eller en faktisk tidsreise, alt introdusert av den pensjonerte psykiateren Elias Eftedal.

Sigmund karterud
Martin Tesli