Sosiale arrangementer

Mandag

18.00 Champagnemottakelse på Konferansehotellet, med lett underholdning

20.00. Middag på konferansehotellet for de som har bestilt dette.

Tirsdag

19.00. Musikalsk opplevelse med lyttelos på konferansehotellet


Kunsten å lytte
 
Pianisten Annabel Guaita har i en årrekke hatt suksess med sine Lyttelos-foredrag. 
 
En rapport fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) i 2019 bekreftet den helsefremmende effekten av dype, erkjennende kunst og kulturopplevelser i forbindelse med forebygging av psykisk helse. 
 
Deltakerne loses inn i den klassiske musikken på en helt ny måte. Gjennom å utforske musikken tilrettelegger vi for de dype lytteopplevelsene. 
Når vi lytter får vi muligheten til å utvide vårt indre landskap. Derfor må vi våge å lytte, også til det vi ikke kjenner fra før. Hva skjer i deg når du lytter til musikk som er ukjent?  Klarer vi å ta oss forbi intellektet, som forsøker å fortolke og begripe musikken konseptuelt, og heller hengi oss til opplevelsen – her og nå? 
 
Deltakerne vil:
 
·      få et mer bevisst forhold til egen lytting
·      få tillit til egne erfaringer med musikken
·      bli kjent med egne ressurser og få mulighet for indre vekst
 
Annabel Guaita er en kritikerrost pianist med en kunstnerisk doktorgrad og over 20 års erfaring med konserter nasjonalt og internasjonalt. Hun er førsteamanuensis ved Griegakademiet i Bergen og har utarbeidet konseptet Lyttelos, en formidlings- og utforskningsmetode som lærer publikum å bli kjent med sitt eget potensial som lytter. Som lyttelos bruker Annabel musikken som virkemiddel slik at vi ikke bare forstår musikken, men blir kjent med oss selv.
 
Som lyttelos trollbinder hun publikum og åpner dørene inn til klassisk musikk på en måte som ikke har vært gjort tidligere. Hun er jevnlig engasjert av Bergen Filharmoniske Orkester og deltatt på flere musikkfestivaler. I tillegg har hun sin egen serie på Litteraturhuset i Bergen. Hun har også samarbeidet med hjerneforsker Geir Olve Skeie, smaksforsker Janice Wang og organisasjonspsykolog Gisken Holst.
  

20.30 Middag på konferansehotellet for de som har bestilt dette.

Onsdag

18.30 Aperitif, med musikalsk innslag

19.30 Festmiddag på konferansehotellet

Dette pleier å være det sosiale høydepunktet under Psykiatriveka. Det blir servert en 3 retters middag med god drikke til.

Torsdag

18.30 Litteraturhuset. Foredrag av Gunnar Staalesen som forteller om Amalie Skram. Om hvordan hun sa kraftig ifra om det uverdige med behandlingen hun ble utsatt for og var en foregangsperson i å fremme brukerstemmen innen psykiatrisk behandling.

Gunnar Staalesen er en av våre mest produktive forfattere de seneste tiår, og som kriminalforfatter er han en av de aller fremste i norsk litteratur. Staalesen har mottatt en rekke priser og utmerkelser, bl.a. den danske Palle Rosenkrantz-prisen, den svenske Kaliberprisen, Bokhandlerprisen og Gyldendals legat, samtlige for Falne engler, og Bergen kommunes hederspris for kultur. For Som i et speil (2002) fikk han Rivertonprisen for annen gang.

——————————————————————————————————————–

Meld dere på via påmeldingslinken for konferansen!

Alle arrangement med forbehold om nok plasser.